BILLEDREDIGERING & IG-INSPIRATION

BILLEDREDIGERING & IG-INSPIRATION

Billedredigering og IG-inspiration


Nogle af de spørgsmål jeg oftest får er, hvilket kamera jeg har, og hvordan jeg redigerer mine billeder. Jeg har før skrevet et indlæg om samme emne. Det er slettet igen, da der er løbet meget vand i åen siden da. Derfor dette lille “opdaterede” indlæg om billedredigering.

 

Jeg har et Canon 700d og to linser – 24-105mm F.4 og 50mm 1.4. Efter mere end et år med udelukkende brug af “auto”, har jeg endelig fundet mig tilpas med de mere manuelle indstillinger, og sikke en forskel! Jeg bruger nu udelukkende “av” og allermest bare “manuel”. Selvom mit kamera ikke er det bedste, er det blevet væsentlig “bedre” efter jeg er blevet fortrolig med manuel indstilling af ISO, blænde og lukketid.

Ang. redigering bruger jeg altid Lightroom. Mit kamera har ikke wifi, så jeg er nødt til at overføre billeder fra kamera til computer og derfra videre til mobil. Heldigvis skal billederne bare direkte i Lightroom som synkroniserer med mobilen. Indimellem kommer de lige igennem VSCO også, men det er vist kun mig selv, der er kan se den lille forskel. De tre “vigtigste” parametre jeg skruer på er: kontrast, farve og vignette. Jeg øger altid kontrasten, skruer lidt ned for farverne og tilføjer vignette i større eller mindre grad. Derudover skruer jeg også lidt på en masse andre ting, men dette er de tre “vigtigste”. Hvordan jeg redigerer mine billeder er ingen hemmelighed, men det er svært at beskrive, hvad jeg ellers gør, da det afhænger meget af billedet. Og jeg er måske også blevet lidt forbeholden med at videregive 100%, hvad jeg gør med billederne. Jeg ser flere og flere billeder på IG, der minder lidt om mine. Ikke sagt, at det er hos mig, der er fundet inspiration, men det er nu lidt underligt at se noget, der minder så meget om ens egne billeder. Jeg finder inspiration mange steder på IG, men jeg har ikke bestemte billeder eller profiler, jeg forsøger at efterligne. Jeg bliver egentlig også mere inspireret af et motiv end af selve redigeringen af et billede. Jeg kan godt tænke: “Hey, et fedt billede”, fordi motivet og vinklen i billedet er spot on, og det kan jeg måske godt finde på at efterligne/forsøge at fange selv, men billedet bliver alligevel “mit eget”, fordi jeg redigerer som jeg gør. Måske en form for “personlig signatur”, og det personlige islæt på min profil, vil jeg egentlig gerne værne lidt om. Som en fra min strikkeklub sagde: “Din egen profil bliver jo også en form for brand” (eller noget i den stil), og det har hun da ret i! Og det synes jeg faktisk er ret cool – at hvis jeg ser et billede et sted, vil jeg kunne sige med det samme, hvem der står bag. Så derfor; lidt om redigering uden at forære det hele 😉 Det handler allermest om at finde sig selv i sine billeder, og vi er heldigvis alle forskellige. Øvelse, øvelse og øvelse. Og til alle jer, der har skrevet til mig angående redigering: bliv endelig ved! Jeg vil hellere end gerne hjælpe – også selvom I måske ikke får alle “hemmelighederne” 😉

 

Og så lige et par før/efter-billeder. Kameraet kan også indstilles i forhold til kontrast, farvemætning osv, og det bærer første billede præg af. Her har jeg næsten ikke redigeret andet end lidt highlights og lys.

 

Her skulle der gøres lidt mere. Om man er mere til før-billedet afhænger jo helt af øjnene, der ser.2 thoughts on “BILLEDREDIGERING & IG-INSPIRATION”

 • Kæreste Lise
  Du er det meste unikke man kan finde… ingen profiler har nogensinde kunne inspirere mig så meget som din og jeg er oven ud stolt og beæret over alle de smukke billeder du har givet mig af LÉHOF… 1000 tak af hjertet…
  Bliv ved med at gøre det du gør. Ved godt det på ingen måde er mig der fandt dig , men jeg føler alligevel at LÉHOF og dig høre sammen for altid.
  T A K Lise ❤️

  Kærlig hilsen
  Tina

 • Kære Tina.

  Åh, sikke ord! Det varmer mere end du aner. Indlægget var slet ikke med henblik på at blive anerkendt eller rost, men når det sker på så fornem og varmende måde som denne, kan jeg kun blive varm indeni.
  Af hjertet tak, søde søde Tina ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.